Nasimo довършва стенописите на Халите

Nasimo довършва стенописите на фасадата на център Хали


Ако сте минавали скоро по улицата зад център Хали, то неминуемо сте видяли изрисуваните фасадни стени на сградата. В момента един от най-популярните графити артисти в България, а и на целия Балкански полуостров, Nasimo, работи по доизрисуването на фасадите, като с това полага и основите на най-голямата външна стенописна композиция правена досега в страна ни. Творбата е посветена на идеята за мира и любовта, пречупена през призмата на художника, а проекта е организиран и финансиран от Капана Фест и е плод на съвместното сътрудничество между Капана Фест и търговски център Хали.


По време на предстоящия фестивал по-късно този месец, Nasimo ще представи и своята 6-та самостоятелна изложба "Life is a Study", както и своята нова книга-албум "25 Years of Nasimo: Sketchbook".


Известен на поколения под името Nasimo, Станислав Трифонов е признат за един от пионерите на източноевропейската графити и стрийт арт култура. Започва да се занимава с изкуство в началото на 90-те години. 25 години по-късно, негови стенописи красят страни като България, Великобритания, Германия, Австрия, Италия, Белгия, Канада, Полша, Румъния, Сърбия, Косово, Турция, Индия, Русия и Китай, като понякога се разпростират върху фасадите на многоетажни сгради.

  • Дата май 2019
  • Място Хали Пловдив